Ανάγκες των καιρών στην υπηρεσία ανθρώπων ! Το καταναλωτικό σεβαστό κοινό, [για μας στη περιοχή της φιλοξενίας ο τουρίστας που λένε] πιστεύουμε, σήμερα ότι έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης για τα προϊόντα που του προτείνονται να καταναλώσει από τους διάφορους φορείς, θεσμούς και επιχειρηματίες. Ξεκινήσαμε λοιπόν και μεις κάπως καθυστερημένα, αλλά τολμηρά, την κωδικοποιησή τους και την πρότασή μας στους συνεργάτες μας και ελεύθερα στο κοινό για να μπορεί να δουν ψηφιακά μέρος αυτών και να κατευθυνθούν. Παράλληλα φωτογραφικό υλικό και ό,τι άλλο νομίζουμε χρήσιμο προσπαθούμε να το διοχετεύσουμε μέσα από αυτό το χώρο, Η Εύβοια είναι ικανή να υποστηρίξει τουριστικά προϊόντα real, on the go, dynamic, ready for sale, smart {ή ποιοτικά, φερέγγυα, ειλικρινή και ευέλικτα προϊόντα, υπηρεσίες} και σε συμφέρουσες τιμές. Τα προϊόντα αυτά είναι φτιαγμένα και υποστηρίζονται από έμπειρους ειδικούς, τεχνικούς του επαγγέλματος και της ζωής θα λέγαμε. Καλή αντάμωση φίλοι μας ! Τo ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι : e-mail : novus.sales@gmail.com Tel. : (0030) 22290611935 / Fax: (0030) 22290 62120 / Mobile : (0030) 6973021194

Thematic Tourism love Evia

NEGRO-PONTING: Η ιδέα ξεκίνησε από ευ-θυμία, από αλλη-γορία, από εκ-φραστική επι-θυμία ή από λεκτικά "αστεία" αλλά και από συσώρευση εμπειρίας που ζητούσε επίμονα να πάρει μορφή ...προϊόντος ! Τα προϊόντα λοιπόν του brand ""S-group hotel-S είναι τα 1. Negroponte Resort Eretria 5* kai 2. Miramare Eretria 4* 192 δωματίων στην Ερέτρια Ευβοίας και απoτελούν το πρώτο συνθετικό της λέξεως NEGROPONTE και το PONTE μετοχοποιήθηκε και έγινε PONTING για να εκφράσει και το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και το ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. Αυτά λοιπόν φίλοι μου θα τα βρείτε στις ταξινομιμένες ΠΕΡΙ-e-ΧόΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ στο σταθερό πραράπλευρο χώρο καλώντας της με κλικ να σας πουν το στόρι τους (περιεχόμενό τους στο ημερολογιακό blog-site) ! Καλή περιήγηση λοιπόν.

Επισκεφτήτε μας στο Facebook

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Μονή Αγίας Σωτήρος Κύμη

6. Μονή του Σωτήρος (Κύμη) Με τη γραφή του Γιάννη Αναστασόπουλου από το βιβλίο του «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΜΟΝΩΝ»
«…Μέσα σ’ ένα καταπράσινο, πολύδενδρο και απόκρημνο περιβάλλον, μπροστά στη θάλασσα του Αιγαίου, είναι χτισμένη η Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Πηγαίνουμε στη μονή μέσα από την Κύμη (Κύμη μονή χλμ.5). Ο δρόμος είναι πολύ καλός και οι τοποθεσίες αληθινά μαγευτικές! Πίσω αριστερά μας τα Κοτύλαια όρη και μέσα σε μια ειδυλλιακή περιοχή από ελιές, συκιές, πλατάνια, πρίνα, σχίνα κά. Δένδρα και θαμνοειδή φτάνουμε στη μονή αφού περάσουμε μια-μια τις τοποθεσίες «Κελλιά», «Γουυρνιά», «Σταυρός», και «Κούβελο». Χτισμένη κάτω από τη σκιά του φραγκοβυζαντινού πύργου, με δεξιά της τις κορυφογραμμές «Αξάμενες» και αντίκρυ τη θαμπή σιλουέτα του Άθω, η μονή προσφέρει ένα από τα έξοχα εκείνα, σε φυσικές εναλλαγές, παραθαλάσσια μαζί και ορεινά τοπία. Μια κατάφυτη ρεματιά μπροστά της παίρνει τη θαλασσινή αύρα και περιβάλλει δροσερά κάθε γωνιά της μονής χαρίζοντας μιαν εφορία ψυχική και σωματική. Στο βάθος η Σκύρος..».
7. Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ: Θέση και αρχική περιγραφή (Από το βιβλίο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΜΟΝΩΝ»)
«…Μεγάλη σε έκταση και όγκο με τις περισσότερες πλευρές της ερειπωμένες από την εποχή της επαναστάσεως, η Μονή Σωτήρος έχει σήμερα την εξής διαρρύθμιση. Και πρώτα η κυρία είσοδος. Είναι βαριά, θολωτή, χτισμένη από αιώνες με τετράγωνους ογκόλιθους και μεγάλα βαριά σιδερένια θυρόφυλλα. Δεξιά και αριστερά της υπάρχουν ακόμη δύο πολεμίστρες στενές.Ο περίβολος της μονής, ευρύχωρος και άνετος, με λίγα καρποφόρα δένδρα και μια κρυστάλλινη βρύση, περιβάλλεται από τέσσερις πτέρυγες οικοδομημάτων έχων στο κέντρο τον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τέλος διάφορα αρχαία οικοδομικά υλικά εντοιχισμένα σκόρπια μαρτυρούν την από αιώνων ύπαρξή της. Από τις πτέρυγες που την περιβάλλουν η Ανατολική, ανοικοδομημένη τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνει 5 χώρους (ξενώνες – τραπεζαρία – μαγειρείον κλπ) συν βοηθητικούς χώρους). Στην πλευρά αυτή υπάρχει και η μαρμάρινη επιγραφή της ανοικοδομήσεως του ναού με τα εξής γραμμένα: ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ / ΠΑΠΑ ΣΕΡΑΦΗΜ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ / ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΕΚΤΟΝ / ΑΩΜΖ (=1847)…»
Στο επόμενο συνέχεια TIPS από πηγές βιβλίων για άλλα ή και τα ίδια μοναστήρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου