Ανάγκες των καιρών στην υπηρεσία ανθρώπων ! Το καταναλωτικό σεβαστό κοινό, [για μας στη περιοχή της φιλοξενίας ο τουρίστας που λένε] πιστεύουμε, σήμερα ότι έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης για τα προϊόντα που του προτείνονται να καταναλώσει από τους διάφορους φορείς, θεσμούς και επιχειρηματίες. Ξεκινήσαμε λοιπόν και μεις κάπως καθυστερημένα, αλλά τολμηρά, την κωδικοποιησή τους και την πρότασή μας στους συνεργάτες μας και ελεύθερα στο κοινό για να μπορεί να δουν ψηφιακά μέρος αυτών και να κατευθυνθούν. Παράλληλα φωτογραφικό υλικό και ό,τι άλλο νομίζουμε χρήσιμο προσπαθούμε να το διοχετεύσουμε μέσα από αυτό το χώρο, Η Εύβοια είναι ικανή να υποστηρίξει τουριστικά προϊόντα real, on the go, dynamic, ready for sale, smart {ή ποιοτικά, φερέγγυα, ειλικρινή και ευέλικτα προϊόντα, υπηρεσίες} και σε συμφέρουσες τιμές. Τα προϊόντα αυτά είναι φτιαγμένα και υποστηρίζονται από έμπειρους ειδικούς, τεχνικούς του επαγγέλματος και της ζωής θα λέγαμε. Καλή αντάμωση φίλοι μας ! Τo ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι : e-mail : novus.sales@gmail.com Tel. : (0030) 22290611935 / Fax: (0030) 22290 62120 / Mobile : (0030) 6973021194

Thematic Tourism love Evia

NEGRO-PONTING: Η ιδέα ξεκίνησε από ευ-θυμία, από αλλη-γορία, από εκ-φραστική επι-θυμία ή από λεκτικά "αστεία" αλλά και από συσώρευση εμπειρίας που ζητούσε επίμονα να πάρει μορφή ...προϊόντος ! Τα προϊόντα λοιπόν του brand ""S-group hotel-S είναι τα 1. Negroponte Resort Eretria 5* kai 2. Miramare Eretria 4* 192 δωματίων στην Ερέτρια Ευβοίας και απoτελούν το πρώτο συνθετικό της λέξεως NEGROPONTE και το PONTE μετοχοποιήθηκε και έγινε PONTING για να εκφράσει και το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και το ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. Αυτά λοιπόν φίλοι μου θα τα βρείτε στις ταξινομιμένες ΠΕΡΙ-e-ΧόΜΕΝΕΣ ΙΔΕΕΣ στο σταθερό πραράπλευρο χώρο καλώντας της με κλικ να σας πουν το στόρι τους (περιεχόμενό τους στο ημερολογιακό blog-site) ! Καλή περιήγηση λοιπόν.

Επισκεφτήτε μας στο Facebook

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Μονή Αγίου Ιωάννη Ρώσσου

5. Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος (Προσκύνημα). Από τη γραφή του Αλέξανδρου Καλέμη στοο βιβλίο του ιδίου «ΟΙ ΜΟΝΕΣ και τα σημαντικότερα προσκυνήματα της ΕΥΒΟΙΑΣ»
«…Ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα, όχι μόνο της Ευβοίας αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού είναι ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ο οποίος βρίσκεται στο Προκόπιον του Δήμου Κηρέως και στον οποίο φυλάσσεται το σκήνωμα του Οσίου. Το σκήνωμα έφθασε στο ευβοϊκό χωριό το 1925 μαζί με τους Καππαδόκες πρόσφυγες, κατά περιπετειώδη και θαυματουργικό τρόπο. Λίγα λόγια για τον Άγιο Ιωάννη (Ιβάν) γεννήθηκε στη Ρωσία το 1690. κατά τον, επί Μεγάλου Πέτρου, Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1711 συνελήφθει αιχμάλωτος και έγινε σκλάβος ενός Τούρκου ίππαρχου, ο οποίος τον μετέφερες στην πατρίδα του, που δεν ήταν άλλη από το Προκόπι της Καποπαδοκίας. Εκεί ο Ιωάννης ανέλαβε την περιποίηση των ζώων του Τούρκου, υφιστάμενος τις καθημερινές ταπεινώσεις των Οθωμανών, που τον ονόμασαν Κιαφέρ Γιουβάν (άπιστος Γιάννης). Με το πέρασμα του Χρόνου η χριστιανική και ευγενική ψυχή του Ιωάννη και η γεμάτη αγάπη συμπεριφορά του ανάγκασε τους δυνάστες σε παραχωρήσεις κάποιων ανέσεων έτσι ώστε να βελτιωθούν οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσής του. Ο Ιωάννης όμως είχε κάνει τις επιλογές του. Ο στάβλος όπου ζούσε, είχε μεταβληθεί σε πραγματικό ασκητήριο του σώματός του και σε τόπο προσευχής. Πολλά είναι τα θαύματα που αναφέρονται από Τούρκους και Χριστιανούς κατά τη διάρκεια της ζωής του Ιωάννη. Οι απόγονοι του ίππαρχου αφέντη του φυλάσσουν μέχρι και σήμερα σαν πολύτιμο και ιερό κειμήλιο ένα πιάτο, το οποίο θαυματουργά μεταφέρθηκε από το Προκόπι στη Μέκκα, όπου προσευχόταν για το ραμαζάνι ο αφέντης του, ο οποίος είχε επιθυμήσει κάποιο αγαπημένο του φαγητό… Στις 27 Μαίου 1730 ο Ιωάννης καταπονημένος από τις κακουχίες, σε ηλικία 40 ετών, αφού κοινώνησε παρέδωσε το πνεύμα του. Ο Τούρκος ίππαρχος κάλεσε τους Χριστιανούς συμπολίτες του και τους παρέδωσε το σώμα του Ιωάννη προκειμένου να ενταφιαστεί με την χριστιανική εθιμοτυπία... για να ακολουθήσει μετά μια μεγάλη περιπέτεια μεταφοράς του σκηνώματός του στην Ελλάδα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου